Händelserik dag

Gårdagen avslutades med akut veterinärbesök då Frey insjuknade i hög feber och misstanke om ledinfektion eftersom han nyligen är behandlad i knät. Frey svarade bra på medicineringen och var feberfri när morgonen kom. I dag gjordes ytterligare koll på Hästkliniken i Östersund. Som tur är kunde vi utesluta ledinfektion, något som det bara är 50 % chans att klara. Vi kunde snabbt konstatera att Frey inte haltade och var varken varm eller svullen i knät. Håller febern sig borta när medicinerna nu går ur kroppen i kväll är det troligen bara så att han lyckats taima en liten förkylning med att han nyss blivit behandlad. När jag ändå var på kliniken passade vi på att ta lite bilder på hans behandlade knä, så vi vet vad vi har att göra med. Man kunde se att ledkapseln i överkant var inflammerad och att han har lite pålagringar i den övre ledspringan, men blir vi bara kvitt inflammationen så ska detta inte hindra honom att vara en bra ridhäst.

20130411-203325.jpg

Frey på kliniken i väntan på att få knät röntgat.

När jag äntligen var hemma igen bar det av till Wången och lilla unghästen. Tira sköter sig utmärkt och idag har jag inte bara suttit på henne utan vi kunde ta några varv i korallen. I morgon har vi hjälp av Berit igen och då får vi se vad nästa steg blir.

529644_10151534548244322_1645681421_n

Jag, Tira och Greta tar några första stapplande steg:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: