Hippologprogrammet

brukskorning_2

Brukskörning får man prova på under första året i kursen Hippologisk introduktionskurs.

Väntar med spänning på att få starta andra året på Hippologprogrammet på Wången. Undrar du vad Hippologprogrammet är egentligen kan du följa länken nedan och läsa mer på SLUs hemsida för hippologenheten. Hippologprogrammet finns med tre inriktningar, Ridhäst förlagd till Strömsholm och Flyinge samt Island och Trav som är förlagda till Wången. Jag läser förstås Islandshästinriktningen och vi läser kurer i hästens biologi och handhavande, ridkonst, pedagogik och företagande och entreprenörskap. Under länken nedan kan man även hitta ramschema och beskrivning av vad varje kurs innehåller. Efter första året har man en Ridledarexamen och efter andra året är man B-instruktör och har fått möjligheten att bli C-tränare, allt under förutsättningen att man klarar uppsatta examinationer.  Programmet är numera 3-årigt och leder till en kandidatexamen i Hippologi.

http://www.slu.se/sv/fakulteter/vh/institutioner/enheten-for-hippologutbildning/utbildning/inriktning-islandshast-namn/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: