brukskorning_2
Brukskörning får man prova på under första året i kursen Hippologisk introduktionskurs.

Väntar med spänning på att få starta andra året på Hippologprogrammet på Wången. Undrar du vad Hippologprogrammet är egentligen kan du följa länken nedan och läsa mer på SLUs hemsida för hippologenheten. Hippologprogrammet finns med tre inriktningar, Ridhäst förlagd till Strömsholm och Flyinge samt Island och Trav som är förlagda till Wången. Jag läser förstås Islandshästinriktningen och vi läser kurer i hästens biologi och handhavande, ridkonst, pedagogik och företagande och entreprenörskap. Under länken nedan kan man även hitta ramschema och beskrivning av vad varje kurs innehåller. Efter första året har man en Ridledarexamen och efter andra året är man B-instruktör och har fått möjligheten att bli C-tränare, allt under förutsättningen att man klarar uppsatta examinationer.  Programmet är numera 3-årigt och leder till en kandidatexamen i Hippologi.

http://www.slu.se/sv/fakulteter/vh/institutioner/enheten-for-hippologutbildning/utbildning/inriktning-islandshast-namn/