20130903-220553.jpg

Den 26-27 oktober kör jag helgkurs i Mattmar. Vi rider på vår stora fina ridplan vid Stenhammaren och kör teori, fika och lunch hos Malin ett stenkast därifrån.

Det är jag som håller i kursen och jag lägger stor vikt vid varje individ, att både häst och ryttare, ska utvecklas. Kursen innehåller två teoripass, vilka varierar från kurs till kurs, den här gången blir ämnena hästens form och lösgjordhet. Teorin tas sedan med ut på gruppridpasset och kompletteras med ridövningar. Syftet är att ge dig som ryttare en bättre förståelse och ökad kunskap om ridningens grunder.

Just nu ger jag lektioner och håller kurser till ett rabatterat pris, eftersom jag på pappret är ridledare och håller fortfarande på med min utbildning till hippolog. Mina tidigare erfarenheter som utbildare inom bland annat skidåkning och utbildning inom idrottsvetenskap ger dig som elev ett stort kunskapsbibliotek att ta del av. Priset för hela helgen inklusive fika och lunch samt hage till hästen är 1000 kr. Vill du ha box och boende kan vi ordna det.

Ett moment som jag lägger stort fokus på är arbetet mot mål, med alla elever på kurserna går jag igenom vilka mål de har med ridningen. Det kan vara svårt att sätta fingret på vilket mål man har men här kommer några exempel:

Jag vill känna mig trygg när jag ska galoppera när jag rider ut
eller
Jag vill kunna lasta min häst själv
eller
Jag vill tävla på en lättklasstävling
eller
Jag vill kunna rida tölt när jag vill
eller
Jag vill lära mig känna när det är riktig takt i tölten
eller
Jag vill få en bättre sits i galoppen
eller
Jag vill rida en långtur

För att nå målet lägger vi tillsammans upp en strategi och jag tar fram några verktyg som man får med sig nedskrivet på ett papper för att kunna träna vidare hemma.

Jag följer gärna upp kursen med privatlektioner, antingen i Mattmar eller hemma hos dig.

Välkommen att anmäla dig!