Sommar 2020 – lektioner och temadagar

21 juli – Lektionsdag
Teori/demo (kom gärna med önskemål) samt ridning 2*30 min inkl fika, lunch medtages själv. Egen häst (box eller hage ingår) 850 kr, hyra häst (fåtal platser, terminselever har företräde) 850 kr, max 7 ekipage.

25 juli – Temadag om Grunderna i hästens arbete från marken. Vi går igenom grunderna för att kunna på ett tryggt och lugnt sätt hantera hästen från marken för att kunna jobba hästen i longering, lasta, vara lugn och trygg i det dagliga arbetet både hemma och när man åker bort. Vi använder oss av rep och repgrimma.

Teori/demo inkl 2 pass i grupp med din häst, inkl fika, lunch medtages själv. Egen häst (box eller hage ingår) 850 kr, hyra häst (fåtal platser, terminselever har företräde) 850 kr, max 8 ekipage.

28 juli – Lektionsdag
Teori/demo (kom gärna med önskemål) samt ridning 2*30 min inkl fika, lunch medtages själv. Egen häst (box eller hage ingår) 850 kr, hyra häst (fåtal platser, terminselever har företräde) 850 kr, max 7 ekipage.

1 augusti – Temadag ryttarens sits. En dag med fokus på dig som ryttare, teori om ryttarens sits samt ekipaganalys avsuttet och uppsuttet. En dag för dig att riktigt nörda i din sits och hur den påverkar hästen i olika situationer.

Teori/demo inkl ekipageanalys med din häst, inkl fika, lunch medtages själv. Egen häst (box eller hage ingår) 950 kr, hyra häst (fåtal platser, terminselever har företräde) 950 kr, max 6 ekipage.

Stallet!

Stallet är äntligen tillräckligt klart för att börja användas! En hel del jobb kvarstår men känns även som man vill bo in sig innan man ordnar all förvaring i skötseldelen.

Det finns tre uteboxar att nyttja för dig som kommer med egen häst. Ridbanan på 20*40 går nu att använda även om underlaget fortfarande inte är helt klart. Fikarum med möjlighet att värma mat eller ta sig en kaffe. Toa finns också och där kommer även möjligheten att duscha så småningom.

Inom kort kommer datum för lektionsdagar! Har du önskemål på tema för teori eller clinics i samband med lektionsdagar skriv gärna en kommentar!

Självklart går det bra att boka lektioner andra dagar, bara att höra av sig!

Välkomna! 😊

Digital ridlektion – Ridesum

Längtar du efter att rida lektion men kan inte komma iväg? Använd Ridesum! Har nu uppdaterat min Ridesum med lediga tider för april, bara att gå in och boka. Dessa går att boka både för fysisk lektion här hos mig eller som digital lektion, läs mer på ridesum.se hur det fungerar för dig som elev när du vill rida digitalt. För att boka pass, ladda ner appen från appstore eller playbutiken och skapa ett konto.

Välkommen!

FULLBOKAD – Välkommen till en utvecklande och nytänkande ridkurs i underbar fjällmiljö! 6-8/9 i Vallbo

Alla goda ting är tre heter det ju så nu har vi slagit ihop våra påsar och skapat en kurs med det bästa vi har! Nämligen träffsäkra Joanna Sätter som ridlärare med fokus på ryttarens sits under denna kurs. Underbar fjällmiljö i Vallbo (2 mil från Undersåker) med Tova Hultqvist som fjällguide, vandrarhemsföreståndare och kock och Sara Stierna som guidar dig att upptäcka hur du egentligen rör dina olika kroppsdelar hur du kan förbättra din koordination och kroppsmedvetenhet och blir en bättre ryttare. Kursen vänder sig till dig med egen häst och i kursen ingår boende i vandrarhem och mat, tre ridlektioner, en fjällritt och tre Feldenkraislektioner. Allt detta blir ditt för sagolika 2 600 kr. Datum 6-8 september. Vad sägs om denna cocktail som vi spetsar med härlig gemenskap och mental återhämtning och vila från vardagens slit?

Vill du vara en av de åtta som får uppleva detta så anmäl dig till sara@stiernform.se senaste den 23 augusti. 500 kr av kursavgiften betals vid anmälan. Mer info vid anmälan!

Kontakta Joanna 070-302 61 25, joanna@koning.se eller Sara 070-441 38 93, sara@stiernform.se

Såld: Eðall från Mörtö

 

 

Mycket trevlig valack på 15 år, söker ny familj att hänga med. Eddie är femgångare och är en riktigt mysig och trevlig kille med lättväxlade gångarter. Han vill helst ha en ryttare med god balans och som inte använder tyglarna till att hålla balansen. Han kan passa som mamma-dotterhäst då han gillar att vara med och bli ompysslad, eller varför inte till långa turer på fjället. Han är trevlig att arbeta från marken och lätt att skapa relation med. Han går fint att ha med som handhäst. På bilderna rider jag och dottern som är 13 år. Eddie har trevligt tempo i sina gångarter, han tycker även att det är kul att springa fort, men är väldigt kontrollerbar. Eddie är skolad och passar för lättare kursverksamhet och kanske någon enklare tävling för dig som vill lära dig mer om islandshästridning utan krav på prestation.

För mer info och filmer kontakta mig.

50.000 kr inkl moms

Digital ridlektion …

… nu med appen Ridesum!

Ladda ner appen och sök rätt på mig! Jag ger 20% rabatt på första lektionen till de första 5 som bokar!

Ridlektioner vårtermin 2019

Lektionsdagar på förfrågan under våren.

Privatlektioner måndagar 500 kr/pers inkl häst, 400 kr/person med egen häst, boka 10 lektioner få den 10 gratis.

Vår 2019 vecka 7 – vecka 25 (ej v 10 och 17)

40 min ridning från kl 18.00

I maj kommer vi starta upp stallbygget och under sommaren kommer det vara begränsade möjligheter till lektioner. Men det ger större möjligheter till hösten, håll utkik för mer info!

När nya ridbanan är klar är det möjligt att rida flera samtidigt. Prisexempel: 250kr/person med egen häst, 350kr/pers inkl häst (beräknas klar till höstterminen 2019).

För bokning maila på joanna@koning.se eller sms/ring 070-3026125

Vikten av bra hovvård

Övre bilden från idag, 7 december 2018, undre bilden från september 2016

”Utan hov ingen häst” är ett välkänt uttryck. Ovan ett tydligt exempel på funktionell hov och en inte lika funktionell hov. Den övre bilden är från idag 7 december 2018, den undre från september 2016 när hästen kom till oss. Det är inte bara vinklarna som är fel på den undre bilden, hovens utseende påverkar hela hästens rörelsemönster. Den långa tån och de låga trakterna leder till ett kort och stampigt steg och när man tittade på hästen upplevde man det som två olika hästar fram och bak i hur han rörde sig.

Det är två år mellan bilderna och förändringen har lett till en häst som idag är betydligt mer balanserad i sina gångarter och man upplever honom som ”en” häst.

Så var noga med vem som skor din häst och lär dig själv så pass mycket att du kan bedöma om arbetet är väl utfört och ger din häst de bästa förutsättningarna för erat arbete.

Lektioner i höst

Lektionsdagar höst 2018, 850 kr/person
Inklusive häst eller box/hage till egen häst samt fika, medtag egen lunch. Ridning 2*30 min. Boka på mail joanna@koning.se eller sms/ring 070-3026125

18 augusti

22 september

6 oktober struken, rekommenderar alla att gå på Clinic på Wången, läs mer https://wangen.se/kalender/kurshelg-med-angelo-telatin/

27 oktober

10 och 24 november

Privatlektioner måndagar, 500 kr/pers inkl häst, 400 kr/person med egen häst, boka 10 lektioner få den 10 gratis.

Höst 2018 v 34 – v 50 (ej v 44)
Vår 2019 vecka 3 – vecka 25 (ej v 10 och 17)

40 min ridning från kl 18.00

När nya ridbanan är klar är det möjligt att rida flera samtidigt. 250kr/person med egen häst, 350kr/pers inkl häst.

För bokning maila på joanna@koning.se eller sms/ring 070-3026125

Stallprojekt på gång

Nu händer det saker på gården, äntligen är vi igång med förberedelserna för stallbygget. Just nu håller vi på att ta ner alla träd för att kunna förbereda för stall samt ny ridbana. Stallet kommer rymma 3 boxar och vindskydd för 4, den inre delen blir ett uppvärmt utrymme för uppställning för skötsel/sadling, sadelkammare, litet kök samt wc. Hagen får en hårdgjord yta och ridbanan blir 20*40 m. Planen är att ridbana samt grund till stallet görs klart under hösten och att byggnaden uppförs i vår när snön har smält. Ser verkligen fram emot att ha ett rymligare stall att jobba i!

När allt är klart finns även bättre plats för inackorderingar.