pulskurva_garpur
Pulskurvan från första träningen på travbanan.

Har startat ett intressant projekt i ridkonstkursen som handlar om träningsfysiologi. Har valt att göra Garpur till lite försökshäst (som han inte varit det hela sitt liv med mig …). Vi ska på tre månader se om vi kan förbättra hans fysiologiska kapacitet så mycket att vi kan genom träningsprogrammet vi lagt upp se en tydlig förbättring, inte bara i kondition utan även i styrka, mjölksyratolerans och förhoppningsvis även gångarternas kvalitet.

Vi har kört de två första passen och det är en utmaning att hitta ett sätt att rida som funkar. Kommer skriva mer om detta, men just nu handlar det mycket om att hitta tajming i själva arbetet då det är ett nytt sätt att rida och jobba för oss båda. Men som man kan se på pulskurvan så kommer han upp i en puls över 200 i arbetet, vilket är bra. Redovisning i projektet sker i vecka 5, men jag kommer även efter det att ha kvar en del av de träningspass som känns bäst integrerat i den mer ”vanliga” träningen inför tävlingssäsongen.