För att få bästa möjliga kommunikation och hållbarhet för dig och din häst är de tre delarna, ryttare – sadeln – hästen i balans en viktigt nyckel.

Jag erbjuder ekipageanalys där du även har möjlighet att prova de sadlar jag är återförsäljare för.

En ekipageanalys består av att jag går igenom både dig, din häst och din nuvarande sadel för att identifiera styrkor och svagheter samt för att kunna hitta den sadel som passar bäst för er båda.

Ekipageanalys 1500 kr

Du kan prova tre olika islandshästsadlar från Equipe samt en bomlös från Taur.

Emporio Iceland
Standardsadel med stora knästöd och halvflat säte
31 500 kr
Iceland Eva
Single flap med utbytbara knästöd, två olika medföljer, går även bra att rida utan de löstagbara knästöden
51 900 kr
Ek Iceland En fint genomarbetad sadel med carbonbom, här har du möjlighet att göra val för att anpassad sadeln till just dig och din häst.
ca 53 000 kr beroende på val

Ekipageanalysen består av tre delar, där du även kan få råd om du eller din häst behöver ytterligare hjälp av tex sjukgymnast, sadelmakare, veterinär eller liknande.

Analys av ryttaren: Här tittar vi på vilka asymmetrier som finns som vi behöver ta hänsyn till, inkluderar ett enklare avtryck av sittytan där vi ser hur sittbenen är placerade i kontakt med sadeln.

Analys av hästen: synliga snedheter och asymmetrier som påverkar valet av sadel

Genomgång av befintlig sadel: anpassning mot både hästen och ryttaren samt enklare genomgång av status

Vid köp av en ny equipesadel dras priset för ekipageanalysen av.

Det går alltså inte att ”bara” prova sadlarna då jag vill säkerställa att din investering i en ny sadel blir rätt och att inte du eller hästen har en status som gör att det inte kommer passa.
Däremot går det utmärkt att boka en ekipageanalys utan att prova sadlar.
Det går även bra att boka till lektion för att få hjälp med strategier i ridningen för att optimera sin egen sits och inverkan samt hästens grundarbete.

Reskostnad tillkommer, se prislista

Välkommen att boka tid, antingen kommer du till mig i Mattmar eller så kommer jag ut till er, ser gärna att ni är flera vid samma tillfälle. Kontakta mig för bokning.