Fysprojektet fortsätter

20131124-105415.jpg

Pulmätare för häst

Fysprojektet fortsätter och jag har kört i tre veckor nu. I går körde vi ett distanspass på travbanan, första på vinterbana. Garpur är verkligen en ishäst! Han älskar is som underlag och ger allt på ett mycket positivt sätt för en gångartshäst. Hade en förhoppning när jag startade projektet att det skulle ha positiv inverkan på gångarterna, framför allt på traven. Under de första två veckorna blev jag skeptisk, då jag tyckte att gångarterna blev sämre vad gäller takten, men nu har det helt klart vänt. Traven har blivit mycket taktfastare i ett högre tempo, han tar i jämnt med båda bakbenen och håller både tempo och takt över en lång sträcka.

I tisdags gjordes första laktattestet och det ska vi sedan upprepa när vi närmar oss slutet av projektet i vecka 5, för att se om vi kan se någon förbättring i hans fysik. Tillsammans med laktat kollas även rr (respiratory rate/andningsfrekvens) och hr (heart rate/puls) vilka även de är viktiga parametrar för att kontrollera den fysiska kapaciteten hos hästen. fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: