20140630-220749-79669885.jpg
Inifrån OB-bussen där livesändningen producerades.

Under SM fick jag vara med och producera livesändningen från horse1 produktionsbuss. Detta var grymt roligt och fantastiskt kul att se dessa människor som aldrig sett en islandshästtävling gå in med fullt fokus för sin uppgift. Jag är imponerad över hur de efter några korta instruktioner ”fattade galoppen” för vad vi vill se, dvs hela ekipaget från sidan, inga inzoomningar, inga rumpor m.m. Mitt ”jobb” var att se till att alla ekipage fick TV-tid och framför allt att de bästa syntes i rutan.

En final har aldrig passerat så snabbt och det var svettigt att se till att alla ekipage fick TV-tid och samtidigt blev filmade från sidan! Samtidigt som killen som fixade slow-motionbilderna ville veta vilka sekvenser han kunde ta.

Hoppas ni som såg blev nöjda även om det blev en miss med ljudet mellan speaker/kommentatorer. Men det kallas ”learning by doing” och nästa sändning (ja de vill sända mer!) lär det göras bättre.