Så är då sista året i gång. Ska bli fantastiskt roligt och samtidigt kommer det krävas en enorm insats för att fixa det här. Under hösten läser jag Ridkonst III, där vi redan fått våra träningshästar, jag har fått Freydis från Rosenlindhsgård. Vi ska förutom att utveckla och förbättra våra träningshästar även rida pass från startbox. Här har vi Gummi som lärare och han har lagt ribban högt för vad vi ska prestera. Det är bra, då kan vi förvänta oss lika hög ribba tillbaka. Ser mycket fram mot denna kurs!

En annan kurs är Hästens friskvård och rehabilitering II, en kurs jag har möjlighet att läsa som enda islandshäststudent då jag inte behövde läsa företagsekonomin (finns några fördelar med att ha läst på högskola tidigare!). Kursen startar på torsdag och har redan hört lite kort om några projekt vi ska göra, Thermobar är inblandad i ett och vi ska göra några intressanta studiebesök, eftersom detta är en kurs som egentligen bara ges på travinriktingen får jag även inblick i travarnas vardag och stallar. Lärare här är Ulf Hedenström, veterinär.

Sedan är det examensarbetet som ska skrivas. Kommer skriva mer om det i egna inlägg. Examensarbete handlar om man som ryttare upplever någon skillnad på hästens prestation när hästen är klippt respektive oklippt. Detta är ett arbete baserat på det SLU-arbete som gjordes på Wången förra hösten. Lärare och handledare för denna kurs är Malin Connysson, List Agronom.