En härlig söndagstur i Vallboskogarna med Klara och Katti! Målet var att rida ner till ridvadet, men den stigen har bland annat en passage där man behöver gå över en tre plankor bred spång, bredvid är det för blött. Eftersom varken Freyr eller Thóra varit med på någon fjälltur innan var det helt enkelt inte görbart att få med sig dem över. Dottern konstaterade att vi måste hem och träna spånggång med hästarna så nu har Fredrik fått uppdrag att bygga en spång att träna på hemma.

Vi ändrade riktning på turen och red istället till Bäverkroken, en mycket mysig rastplats vid Fångån. Enklaste sättet att ta sig härifrån är att rida över ån och ta stigen tillbaka till Vallbo. Thóra hade undvikit allt vad vatten hette och jag insåg att med Klara på Freyr (Freyr har heller aldrig korsat ett vatten tidigare vad jag vet) kommer vi inte att ta oss över ån. Sagt och gjort, jag och Klara tog vägen runt och hade en lång härlig galopp innan vi mötte upp Katti igen. Gári, Kattis häst, gå över och genom allt!

Åter på stigen tillbaka mot Vallbo kommer ytterligare ett vattendrag, med Gáris hjälp kommer både Thóra och Freyr över (vattnet går strax över kotorna …) och kommer över lite av sin rädsla för vatten :)

Sommarens mål är helt klart att komma ner till ridvadet, så nu ska här tränas på både spånggång och vatten! Att kunna rida på turer på det här sättet med dottern är bland det härligaste som finns och fantastisk härlig träning för alla hästar, både fysiskt och psykiskt!