Övre bilden från idag, 7 december 2018, undre bilden från september 2016

”Utan hov ingen häst” är ett välkänt uttryck. Ovan ett tydligt exempel på funktionell hov och en inte lika funktionell hov. Den övre bilden är från idag 7 december 2018, den undre från september 2016 när hästen kom till oss. Det är inte bara vinklarna som är fel på den undre bilden, hovens utseende påverkar hela hästens rörelsemönster. Den långa tån och de låga trakterna leder till ett kort och stampigt steg och när man tittade på hästen upplevde man det som två olika hästar fram och bak i hur han rörde sig.

Det är två år mellan bilderna och förändringen har lett till en häst som idag är betydligt mer balanserad i sina gångarter och man upplever honom som ”en” häst.

Så var noga med vem som skor din häst och lär dig själv så pass mycket att du kan bedöma om arbetet är väl utfört och ger din häst de bästa förutsättningarna för erat arbete.