En kurs som över 5 tillfällen, går igenom arbete från marken, i syfte att skapa en god och tillitsfull relation med din häst. Vi går igenom hur du får din häst att ha fokus på dig när ni ska träna, hur du lär din häst att bli longerad, övningar från marken som skapar ett gemensamt språk och som även fungerar från ryggen i ridning. De första tillfällena kommer att handla om; att skapa en grund för kommunikation och inlärning av verktyg som sedan används för att träna hästen i olika övningar från marken, så som skänkelvikning, öppna och sluta. Förberedande övningar för att ta med hästen som handhäst samt inlärning av halsring. Naturligtvis kommer stort fokus att ligga på HUR inverkningarna görs, det vill säga träning av ditt kroppsspråk och din mentala närvaro blir en essentiell del i kursen. Varje träff innehåller teori, demo samt 2 pass egen träning med häst. Tillfällena bygger på varandra så anmälan gäller alla tillfällen, max 8 deltagare.

1. Lugn och fokuserad häst
Hästens beteende och inlärning
Hur får jag min häst att vara i fokus med mig
2. Grundläggande inverkningar från marken
Backa
Leda med kroppspråk
Introducera halsring
Kontrollera bakben och framben
3. Använda verktygen till övningar
Skicka hästen på volt
Öka och minska tempo/gångart
Skänkelvikning
Öppna
4. Träna hästen från marken i träns del 1
Position
Gå fram, stanna
Kontrollera bakben och framben
5. Träna hästen från marken i träns del 2
Övningar: sidförande samt öppna och sluta

Datum: Återkommer med nya

Pris:

Anmälan: Via kontaktformuläret, anmälan bekräftas när anmälningavgiften på 525 kr betalats in (återbetalas ej). Distansavtalslagen gäller, du som kund har 14 dagars ångerrätt från anmälan.

Skänkelvikning från marken, 3-årigt sto under sin första månad av utbildning.
Longera med små signaler
Töltträning från marken med hjälp av skänkelvikning