Jobba smartare med din kropp-inte hårdare! Bli den ryttare din häst längtar efter!

Har du en längtan efter att ta din kommunikation med hästen och din förmåga ge din häst de finstämda signaler som den trivs med?

Känner du att du saknar kännedom om hur du ska använda din kropp på hästryggen för att hästen bättre ska förstå dina signaler?

Är det så för dig att du inte alltid fattar vad din instruktör vill att du ska göra? Och om du fattar så vet du inte hur du ska få till rörelserna i kroppen?

Då är det här kursen för dig!

Oftast använder vi för trubbiga verktyg i vår ridning. Både för hästen och oss själva. Med trubbiga menar jag att vi inte helt kan kontrollera kroppen på sånt finstämt sätt som behövs för att man ska kunna finjustera hur du med kroppen påverkar hästen. Vi ryttare använder också ofta mycket mer kraft än det som behövs. 

Kan  du bli  frustrerad och försöker då med spänning och kraft att göra rätt. Du spänner käkarna, håller andan och känner dig som en “dålig ryttare”, rider du islandshäst är chansen stor att hästen grisepassar ännu mer. Uppgivenheten är nära. Du har ju hört att bäckenet är ryttarens kraftcentrum men hur tusan gör man.

Det är inte alltid så lätt att få två nervsystem komma i harmoni med varandra så för det behövs nyfiket utforskande utan värderingar och bedömningar. Du behöver lära dig känna din egen kropp och känna vad som händer.

Hur gör du då för att förbättra din ryttarkänsla och lär dig det som duktiga ryttare bara “gör”? Jo genom att du använder mindre ansträngning i din ridning, med det menar jag att vi ofta spänner oss mer än vi behöver.  När du lär dig rida med mindre muskelspänning så kan du kommunicera effektivare med din häst eftersom du då lättare märker vad som händer när du rör dig på hästryggen och du behöver inte göra så stora rörelser.

Ofta har ryttare problem med sin rörlighet i och runt sitt bäcken så där behövs ofta Just nya perspektiv och snälla tankar om dig själv som människa och ryttare. Detta hjälper Feldenkraismetoden dig med och du blir inte bara en bättre ryttare utan du kan lättare komma i kontakt dig själv på ett bra sätt så att du kan göra bra val i livet, både upp-och avsuttet! En känd brittisk ridinstruktör vid namn Mary Wanless menar att en ryttare behöver ha lika många möjligheter att röra sitt bäcken som sina händer! Så sant. Det kommer vi utforska under denna dag och då behöver vi börja utan häst.

Du behöver också bli medveten om dina omedvetna vanor som inte jobbar för dig på ett hjälpsamt sätt.  När du får upp dem till ytan blir din koordination bättre och du blir en mer harmonisk ryttare-den ryttare din häst längtat efter!

Så välkommen att nyfiket börja resan med att utforska dina rörelser tillsammans med din häst. Ingenting i det du kommer att uppleva är rätt eller fel. Feldenkrais är mindfulness i rörelse och lugnar ditt system.

Dagen innehåller:

Föreläsning om Feldenkrais
Avsuttna pass (spelas in och delas till deltagarna)
Ett pass till häst (hästlån ingår)
Ljudfil att använda till häst

500 kr/ pers

Plats: Hos Joanna i Mattmar

Min 6 deltagare, fika ingår men du tar med din egen lunch samt yogamatta och filt om du har.

Anmälan till sara@stiernform.se senast den 30 oktober

Om Sara Stierna

Ryttare sen 45 år, började med Islandshästar i 11+ årsåldern och har varit fascinerad av rasen sen dess. Utbildade mig som första svensk på Hólar och är också utbildad Ridlärare I för Islandshäst i SIF. År 2000 kom jag i kontakt med Feldenkraismetoden för första gången via min ridinstruktör. Under åren 2010-2014 läste jag på deltid min processinriktade Feldenkraisutbildning i Skåne. Bor i Skara med två kära pensionärer, födda på Island. Arbetar som grafisk formgivare och rörelsepedagog i egen firma. Ibland undervisar hon även i isländska språket också!

Varmt välkomna!