2013-01-13 13.19.19

Vårterminen är igång! Startade med att jobba som lärare på en skidlärarutbildning i Norge, så jag missade första veckan. Skön start på året med en hel del skidåkning och sköna människor!

I går var jag tillbaka på Wången och började med en lektion i hovvård. Fick prova på att ta av en sko och genomgång av verktygen. Målet är att vi ska kunna slå på en tappsko.

Idag har vi startat en del i kursen  Ridkonst och hästhantering som handlar om att ha en träningshäst. Jag fick ett sto som heter Frida från Moflo, hon är lite stissig och fyrgångare med stark trav. Helt klart inte en hästtyp jag själv skulle välja så det kommer bli mycket intressant. Carolina som går i trean hade henne som träningshäst under hösten så jag ska passa på att få lite tips innan hon åker på sin praktik :)

2013-01-15 17.07.31

I morgon har vi föreläsning med Lisa Andersson som forskat på Pass och Travafortgenen. Det kommer bli mycket intressant att få lyssna på henne! Hon har även tagit fram en produkt så att man kan gentypa sin trav- eller islandshäst om man vill veta vilka gener som just min häst har. Har hört att hon söker efter Islandshästar med stark trav som är svåra att töltsätta.