Dissektion!

dissektion

Mette, Greta och Elin ”handarbetar” på varsitt underben.

I dag har vi fått dissekera hästben som en del i kursen hästens biologi och handhavande. Otroligt intressant att se hur alla muskler, leder och senor ser ut under huden. Man får helt klart en större förståelse för hur rörelseapparaten fungerar, mest fascinerande är nog ändå hur benet ser ut från kotan och nedåt. Kotled, kronled, hovled och mekaniken i hoven som fungerar som stötdämpare. I frambenet tillsammans med konstruktionen mellan överarmsbenet och bogbladet som också bidrar till stötdämpningen. Visste du att frambenen inte sitter ihop med resten av skelettet? Det sitter på plats med muskler och hinnor. Hela dagen har vi hållit på med detta och kommer fortsätta till och från under veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: