Under första delen av påskhelgen var jag på kurs på Wången. I samarbete med SIF ordnade Gneisti en kurs för Unga visare. Framför allt vände den sig till ungdomar som vill lära sig att visa hästar. Som tur var fanns det några platser kvar så vi var även några ”unga tanter” som fick vara med. Instruktörer, kursledare är Gudni Agustsson (Avelsdomare), Hjalti Gudmundsson och Gudmundur Einarsson. För mig som har väldigt dåliog koll på avel, var det en mycket bra introduktion till hur en visning går till och vad domarna tittar på vid en bedömning. Vi fick träna på att ställa upp hästarna och Gudni gjorde en bedömning av varje häst. Vi fick även veta vad som skulle gå att förändra för att kunna få ett halvt till ett poäng mer. Vi gjorde även en ridbedömning vilket var mycket nyttigt då det är lite annat att tänka på till skillnad från en sporttävling där domarna tittar på andra saker. Målet med kursen är att få fler att visa häst vid bedömning och jag får se hur det blir för min del. Jag hade med mig Sinna som är inackorderad här hos mig. Vi har en hel del att jobba på om hon ska visas nu i år, men det är ju samtidigt väldigt roligt när man tydligt ser vad som behöver göras.

exterior
Hjalti visar hur man ska ställa upp en häst vid exteriörbedömningen.