garpur_romme
I dag var första tävlingsdagen och Stilpass stod på schemat. För mig och Garpur var det tredje gången vi startar i grenen och träningarna inför har gått riktigt bra. På uppvärmningen kändes han helt ok. Dessvärre lyckades jag ställa till det i läggningen i första omgången och det blev inte pass utan korsgalopp, sedan galopp och till slut pass. Vi lyckades knåpa ihop några stackars poäng och fick starta även andra omgången. I första hade jag varit lite ivirig och tog lite mycket i tyglarna i läggningen, vilket inte funkar så till andra tvingade jag mig själv att inte ta i tyglarna alls utan bara sätta mig ner i sadeln och ”hålla om” honom med skänklarna och det funkade mycket bättre! Vi belönades med en 6:a för läggning. Sedan fick vi 4.5 för första passträckan, 5.0 för andra och 5.0 för nedtagning. tiden blev 11.14, snabbaste han sprungit hittills. Med det kände jag mig mycket nöjd, men eftersom båda hiten räknas samman blev totalpoängen endast 2.55. Men jag är grymt motiverad att träna vidare och ska lägga upp ett rejält styrke- och konditionsprogram för oss till höst – vinterträningen för att bli snabbare!