tolt_romme_2013
Final i F2 på Romme.

Så var vi hemma igen. Är näjd med helgen resultatmässigt, men det finns en hel del att jobba med. Vilket ska bli himla kul. På lördag är det dags igen, tävling på Wången, anordnad av Wångens gymnasietreor. Har bestämt mig för att rida vänster varv i femgången. Galoppen blir svårast, men passen blir så mycket bättre från höger galopp i vänster varv.

Har inte så mycket bilder från helgen då Fredrik filmade en hel del istället. Så otroligt bra att få se på film. Ser massor med saker att ändra, en del saker går att förändra till nästa helg, andra kanske vi hinner till nästa år. De positiva sakerna jag tar med mig från helgen är att vi fick en hel del 6:or i olika moment. bland annat fick vi 4 st i skritten i finalen, vilket är otroligt positivt då skritten varit sämst under en lång tid. Vi fick även vår första 6.5, den kom i momentet lösa tyglar i T4, här måste jag bara hitta ett sätt att få honom att bära sig bättre utan tygelkontakt så han inte blir så lång, då kommer det garanterat fler poäng över 6.0. I uttagningarna fick vi även enstaka 6:or för långsam tölt och lösa tyglar i T4 samt för arbets- till mellantempo, skritt och galopp i F2. Med mer styrka och bärighet kommer han bli stabilare och kunna trava, galoppera och framför allt tölta mycket bättre. När det lossnar kommer också passen att bli bättre och bättre.

Det dök även upp ett problme när  vi skulle rida finalen. Jag rider honom oftast på ett Kimblewickbett, vilket han till 95% går bra på och är nöjd med, framför allt när man värmt upp man fått honom att gå fram till bettet. Inför finalen i söndags lyckades jag rida i honom lite mer energi vilket gjorde att han gick fantastiskt fint på uppvärmningen men när vi skulle rida in på banan tyckte han inte att bettet var nåt bra och sprang och gapade hela tiden, även när jag inte tog i tyglarna. Otroligt frustrerande, då gapande hästar är bland det värsta jag vet. Försökte lösa problemet under tiden, framför allt i skrittpauserna vid poänggivningarna. Då sög han fint på bettet och gav efter, men så fort vi skulle rida på igen fick jag honom inte dit jag ville. Ska prova ett annat bett under veckan och se om han går bättre på det.

Nu blir det till att träna vänster galopp och lösa tyglar, målet är att klara den där A-klasspoängen. 5.80 i T2 (red på 5.67 i helgen) och 5.60 i F2 (5.27 hade vi i helgen).

Fick lite bilder från Emma Folkesson i gym 3 från vårkvalet. Tack Emma! Så kul att se honom i sina bästa stunder :)

tolt_wangen_april_2013
Tölt på vårkvalet på Wången.
trav_wangen_april2013
Trav på vårkvalet på Wången.