garpurridvadet
Vad har du för mål med din ridning?

På måndag och tisdag kommer jag att hålla kurs här hemma i Mattmar. Vi kommer blanda teori med praktik och rida både gemensamt och privat. Det ska bli mycket roligt då jag och en av deltagarna klurar på hur vi skulle kunna kombinera våra resurser inom häst, bland annat finns planer på kursverksamhet med boende i fin lantmiljö, detta blir lite av ett test och förhoppningsvis en peppning för oss i rätt riktning.

Planen för kursen är att inleda med ett teoriavsnitt om sits för att sedan ta med det ut i praktiken för en gemensam genomgång till häst. På eftermiddagen blir det enskild ridning då vi sätter upp ett eller flera mål för ekipagen, målen kan vara av varierad karaktär, allt från att kunna rida galopp och känna sig trygg till att prestera bättre på tävling.

Dag två  inleds med teoripass, i det här fallet gångarter och gångartsridning, sedan följer en gemensam lektion och på eftermiddagen uppföljning i form av privatlektioner då även övningar som ekipaget kan träna på hemma gås igenom. Tanken är att detta sedan följs upp med privatlektioner med jämna mellanrum, ja så ofta som ryttaren känner behov.

Är du intresserad av en kurs med liknande upplägg? Finns intresse kommer jag att köra liknande upplägg på helger längre fram i sommar och under hösten. Är du intresserad kan du skicka ett meddelande nedan så hör jag av mig inom kort!