SLU gör försök om värmereglering och återhämtning

20131014-194451.jpg

Spännande saker är på gång. SLU och Anna Jansson m.fl kommer upp och gör ett försök som handlar om hästens återhämtning och värmereglering på klippta vs. oklippta hästar, 6 av skolhästarna tjänstgöra. I samband med detta har jag fått erbjudande att göra den praktiska biten till mitt examensjobb. Mer om det senare.

I dag har vi i alla fall testkört själva ridningen i försöket, krävande är det för både häst och ryttare. På bilden ses våra lärare ge instruktioner om hur det ska gå till, sista momentet består av full fart i galopp, kul tyckte både hästar och ryttare!

2 svar till “SLU gör försök om värmereglering och återhämtning”

  1. Susanna Hermansson säger :

    Åh spännande, bra att det forskas i ämnet annars är det så himla mycket tyckande och tänkande om det här med klippning (tycker rätt mkt själv…)

    • joanna säger :

      Japp! Det är mycket intressant. Har för första gången helklippt Garpur och min upplevelse är att han orkar bättre de tyngre passen. Men nu ska vi få reda på om det påverkar! Testhästarna flåsade bra efter försöket i måndags och pulsen hade gått ner under 80 så troligen var det inte syreskuld de flåsade för utan värmeregleringen. Men svar får vi efter det riktiga försöket i v 44 :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: