sjoli

Efter 3 dagar med totalt 5 examinationer är man helt klart lite mör. Men jag har blivit godkänd på alla 5 vilket känns mycket bra. Vi får inte reda på några betyg nu, men att ha klarat dem alla är gott nog!

Vi har ridit stilpass, där fick Garpur ställa upp som skolhäst och han skötte sig bra. Examinatörer var Vignir och Gummi och de tyckte att han såg ut att kunna gå ännu lite bättre, vi behöver bara träna på tekniken lite :)

Under hela hösten har jag ridit Sjóli som träningshäst, det är en otrolig lyx att få ha en häst helt själv en hel termin. Det är en häst med mycket kapacitet men även fantastiskt fin ridhäst. I dag på det sista provet, B-instruktörsridprovet, gick han mycket fint och var otroligt trevlig att rida. I går hade vi även ett individuellt prov, som bestod av tölt i flera tempon, öppna och några fler moment där vi testades på samspelet mellan oss och hästen. Till exempel att öka och minska volt med sidförande hjälper. Som avslutning fick vi använda hela ridhuset för att visa temposkillnader på rakt och böjt spår. Sjóli är så otroligt trevlig i ökningarna, man bara ler när man låter honom länga på steget och axa iväg!.

Det första ridprovet vi hade i måndags var examination av träningshästen, där även examniatörerna provrider för att se hur hästen känns.Var kul att se hur han faktiskt har utvecklats under den här hösten. Han är ändå en häst som tävlat på hög nivå och varit väldigt väl grundriden sen tidigare.

Förutom dessa ”uppsuttna” prov har vi även hållit vårat föredrag för B-instruktörsexamen. Jag höll om galopp, undrar om jag fick ämnet för att galoppen har varit min stötesten under hösten. Hur som så gick även det bra och 2/3 moment till B-instruktör är nu godkända, ”bara” undervisningsövningen kvar!