Snart examinationer

Freyr

Tiden bara springer iväg och nu kommer examinationsveckan. Jag känner mig rätt bra förberedd, men allt ska ju genomföras också. I morgon måndag är det arbetet från marken som ska examineras, inklusive longering. Freyr börjar bli tryggare och tryggare och i longeringen i fredags tyckte han att han kunde bestämma gångart och tempo. Kändes ju inte så bra inför morgondagens examination så till slut släppte jag lös honom och löslongerade en stund. Tycker det är lättare att komma åt dem och få dem att svara på mina kommandon än när de sitter i lina. efter en stund förstod han att jag menade allvar, det är jag som bestämmer och inte han. Kunde styra tempo och gångart utan problem, avslutade med att få honom att följa mig, vilket syns på bilden. Han var helt avslappnad och följde mig i åttor och stannade och startade mycket fint. Nu hoppas jag att poletten har trillat ner och att han i eftermiddag, när vi göra sista träningen inför examinationen, kan vara lika lyhörd i longeringen.

Har även en till häst på inridning, Vikur, en avkomma till Ómur frá Fet. En fin hingst som finns här i Jämtland. Vikur ägs av en granne och god vän till mig, så det är extra roligt att få rida in honom för att sedan få följa deras fortsatta utveckling.

vikur

Vikur från Krokomgården

Vikur har en trevlig utstrålning och är alltid glad och framåt. Det är så roligt att se deras utveckling från yra, förvirrade och osäkra unghästar till trygga, avslappnade och lyhörda ridhästar (fortfarande unga förstås). Att se förändringen när de förstår att vi är deras ledare och att det är oss de ska följa och lyssna på. Vikur kommer bli en mycket trevlig ridhäst som jag tror att han ägare kommer få många härliga stunder med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: