Utvald som studieperson i LIV 2013

IMG_2197

Apparat för att registrera rörelse. Bärs under en vecka.

För några veckor sedan fick jag ett vykort i brevlådan som informerade mig om att jag var utvald som en av 2000 personer i Sverige mellan 20-65 att delta i en studie som kallas LIV2013. Eftersom jag tycker att det är intressant med forskning och även med motion och hälsa kändes det självklart att vara med. Det som ingår i studien är att göra en hälsoundersökning på Vintersportcentrum, svara på en enkät om hur jag motionerar, sitter stilla, matvanor mm, bära en apparat under en vecka som registrerar rörelse samt lämna ett blodprov.

Eftersom min enda fysiska aktivitet är det jag gör i och med hästarna, ridning, stallarbete, osv ska det bli otroligt intressant att göra ett konditionstest för att se om man upprätthåller en acceptabel konditionsnivå vad gäller hälsan eller om man bör lägga till träningspass utöver. På tisdag är det dags för besök på vintersportcentrum och ett cykeltest, osäker på om de även kommer testa styrka.

 

2 responses to “Utvald som studieperson i LIV 2013”

  1. Bettinas islandshäst says :

    Å, vad kul. Hm, tror man blir ganska stark av att rida, men kondis . . . nja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: