IMG_2197
Apparat för att registrera rörelse. Bärs under en vecka.

För några veckor sedan fick jag ett vykort i brevlådan som informerade mig om att jag var utvald som en av 2000 personer i Sverige mellan 20-65 att delta i en studie som kallas LIV2013. Eftersom jag tycker att det är intressant med forskning och även med motion och hälsa kändes det självklart att vara med. Det som ingår i studien är att göra en hälsoundersökning på Vintersportcentrum, svara på en enkät om hur jag motionerar, sitter stilla, matvanor mm, bära en apparat under en vecka som registrerar rörelse samt lämna ett blodprov.

Eftersom min enda fysiska aktivitet är det jag gör i och med hästarna, ridning, stallarbete, osv ska det bli otroligt intressant att göra ett konditionstest för att se om man upprätthåller en acceptabel konditionsnivå vad gäller hälsan eller om man bör lägga till träningspass utöver. På tisdag är det dags för besök på vintersportcentrum och ett cykeltest, osäker på om de även kommer testa styrka.