frida2015
Klara och Frida efter en tur häromdagen.

 

Vår Frida är inne på sitt 25 år och är fortsatt en frisk fläkt! I höstas var vi lite oroliga då hon upplevdes som trött och lite loj. Blodprover visade på något förhöjda levervärden och ett något förhöjt ACTH. Ett höjt ACTH kan vara en indikation på sjukdomen PPID eller tidigare kallad Equint Cushings. En noggrann foderstat med bra grovfoder och regelbunden motion är viktigt för hälsan för äldre hästar och Frida har under vintern blivit piggare och piggare för att sista veckan åter vara sitt gamla jag med mycket spring i benen. Ett nytt blodprov togs i början på veckan i samband med tandkontroll och värdena var helt normala. En enorm lycka att veta att hon mår bra och vi håller tummarna för att hon får hänga i och vara lika pigg i många år till. Tänderna på Frida kollar vi en gång i halvåret då hon har några fickor där det fastnar foder, men än så länge visar hon inga tecken på inflammation utan med denna regelbundna rengöring/kontroll håller hon sig fräsch.