Nu var det länge sen jag skrev, har saknat både tid och inspiration. Nordiska var fantastiskt att vara åskådare på, njöt i stora drag!

Åter på hemmaplan är det laddning inför Gneisti Open som gäller. Mitt mål ligger fortfarande och hägrar även om jag knappast kommer att nå det, men skam den som ger sig. Tack vare målet har jag uppnått otroligt mycket annat, jag har satsat på ridningen på ett sätt som jag inte gjort utan och det har bland annat gett mig insikten och modet att söka till Hippologutbildningen. Och tänk nu är det mindre än en månad tills jag ska börja. Känns så otroligt lyxigt att äntligen få en utbildning inom häst och jag konstaterar än en gång att, var sak har sin tid och att allt som händer har en mening. Om det är meningen att jag ska klara målet att rida över SM-kvalgränsen så kommer jag att göra det när tid är, det är bara att målmedvetet jobba för det man vill göra.

Livsinsikt

Häromdagen fick jag kommentaren att jag såg ut att må så bra. Och ja! Det gör jag verkligen. Ni som känner mig vet att jag har gått igenom en del, framför allt i samband med att världens bästa tjej Klara föddes. Åren efter var tuffa och nu med facit i hand har detta stärkt mig och flera andra händelser har gjort att jag valt att följa mitt hjärta i vad jag vill göra i mitt liv. På väggen hemma hänger en tavla med orden ”Go confidently in the direction of your dreams” och ja det har jag verkligen gjort de sista åren. Livet är för kort och osäkert för att slösas bort på sånt som vi tror att vi borde göra.

Jag har alltid haft förmågan att handlöst slänga mig in i situationer utan att egentligen veta om jag klarar av det eller inte. Med otroligt höga krav på mig själv under tonåren och fram till 30-årsåldern har det sällan blivit tillräckligt bra för mina egna krav. Med åldern har jag lärt mig att ställa rimliga krav på min egen prestation, att vara nöjd med ”good enough” i de flesta lägena och faktiskt acceptera att ett misslyckande inte är världens undergång utan istället ett sätt att lära. Äntligen vid 36-års ålder är jag tillfreds med mig själv och med mina val i livet och under de senaste åren har jag strävat efter att det ska vara:

Roligt – det ska vara kul! Oavsett om det är arbete eller fritid, till och med den tråkigaste uppgift går att göra rolig bara man har den inställningen. Om man fokuserar på resultatet, tex hur rent och fint badrummet kommer att bli när jag är klar så går det otroligt mycket lättare och är garanterat roligare än om man tänker på hur tråkigt och jobbigt det är. (Med det inte sagt att jag städar ofta!) Det här är ett svårt ord att efterleva, det är lätt att hamna i negativa och ”tråkiga” tankar. Det är få personer jag känner som har förmågan att alltid se det positiva och roliga i situationer (Men om jag räknar efter är det ialla fall 2!). De flesta av oss fokuserar på det negativa (inklusive mig själv). Jag försöker påminna mig själv i varje stund varför jag är där och vilka val som lett mig dit för det är ju bara jag som kan förändra min situation.

Det är fantastiskt att bli äldre!

Ja, det tycker jag faktiskt! Nu hoppas och tror jag att utbildningen ska motsvara mina förväntningar, för på den har jag verkligen höga förväntningar. Ni lär få läsa om hur det går!