2013-01-18 11.53.53
Per Michanek föreläser om hästens värmereglering. Han är veterinär och håller galopphästar utomhus året om med framgång. En av hans hästar har vunnit ett mycket prestigefyllt steeplechaselopp i Sverige.

Hjälp vad tiden går fort, redan mitten av februari och den här studieperioden (tom v 11) har nått halvvägs. Vi har haft avstämning av vårt arbete med våra träningshästar. Det har gått bra och halvvägsmålet var att hon skulle vara mer ridbar i skritt och det är hon helt klart.

På måndag har vi ett litet prov i hovkunskap, för vår tappskokompetens. Förra måndagen fick vi ta av och slå tillbaka två skor på en häst och det resulterade i en blåtira och ett skärsår innan skorna var på plats igen. Tror inte jag ska bli hovslagare!

På tisdag har vi sen en liten tenta i stallmiljö och hästens värmereglering, två otroligt viktiga ämnen när man ska hålla hästar.

Vi avslutade vecka igår med undervisningsövning, då rider hela klassen och en håller en 20 min lektion vilken vi sedan får feedback på. Jag hade ämnet tölt och töltövergångar, tycker det är ett svårt ämne att förklara. Hur gör man egentligen när man får hästen att tölta, om du ska förklara för någon som ska prova för första gången? Ser fram emot att få komma ut och jobba så småningom och möta de ”riktiga” eleverna där ute. Det gick i alla fall bra och mitt upplägg fungerade på ”mina elever”.