20130520-201115.jpg
Garpur vila upp sig inför femgångsfinalen.

Det blev dubbelseger i helgen i T4 och F2 på Wångens vårtävling. Förutom det A-klasskvalade vi oss till T2 med finfina poängen 6,13. Av en domare fick vi 7 för lösa tyglar, för första gången hade jag Garpur med mig på en tävling, vi kunde rida in på banan och han kändes fin och avspänd utan att gå emot eller tappa energi. Så himla härligt var det.

Eftersom tidsprogrammet var ganska taight var det tufft att lyckas ladda om till femgången i värmen, en fantastisk strålande dag med 23 grader i skuggan. Men vi gjorde vårt bästa och lyckades med det mesta utom passen, bland annat fick vi en 7:a för skritt. Var en otroligt skön känsla att känna hur hela hästen slappande av och skrittade fram energiskt genom hela kroppen. Vi slutade på en fjärdeplats och tog oss till söndagens final.

Senare på lördagseftermiddagen var det speedpass, var lite osäker på om vi skulle starta med tanke på förmiddagens krafturladdning och värme, men Garpur kändes förvånansvärt fräsch så vi startade även där. Vi var fem startande ekipage och Garpur är inte särskilt snabb (än), men det är bra träning. I första försöket fick vi ingen pass och i andra gick det bättre och tiden blev strax under 12 sekunder vilket gav oss en andraplats.

På söndagen var det lika varmt även om det emellanåt kom ett enstaka moln och gav oss tillfällig skugga. Kul att få rida femgångsfinal och känna att man faktiskt har en chans på segern. Vi red vår bästa tölt i femgång hittills och belänades med 5.5, 6.0 och 6.5. 6.5 för tölt var inget jag ens trodde att vi var kapabla till! Traven gick ok och likaså skritten. Var lite nervös inför galoppen då det inte är säkert att vi får till vänster galopp, men det gick och det funkade riktigt bra. 6.5, 6.0 och 6.5! Var så otroligt stolt över min lilla häst och mig! Nu var det bara passen kvar, i vänster varv vill jag helst lägga från höger galopp då det går bäst, i uttagningen var han så snäll och tog vänster galopp varav det inte blev särskilt många poäng för pass. Men första försöket tog han höger galopp och tog läggningen fint redan i kurvan, sen var det bara att gasa. I andra försöket tog han vänster galopp, oj han jag tänka innan jag gjorde läggningen där jag han tänka – ta inte i tygeln! Och det gick, han tog passen hur fint som helst och återigen var det bara att gasa! Tredje försöket tänkte jag att om han tar höger galopp ska vi försöka få lite mer tryck i passen, det är ju bara två försök som räknas och jag visste ju att de båda första var bra. Dessvärre blev jag för ivrig och tog i tygeln, tänk att det ska vara så svårt! Men hur nöjd som helst red vi ut i collectingring och inväntade resultatet. Vi vann på otroligt fina 5.74 och fick 5.5 för pass av alla tre domare :)

Känns som den här helgen var lite av ett genombrott för vår del. Jag hade hoppats att vi kunde hitta en stabilitet på 5.5 för de olika momenten och kankse få enstaka 6:or, men nu har vi fått både 6.5 för tölt och 7:or för lösa tyglar och skritt. Dessutom har Garpur varit med mig, lösgjord och energisk. Nu väntar några veckors semivila, men ganska kravlös ridning för att hålla igång muskler och kondition inna jag åker bort en månad. Längtar redan tills jag kommer hem igen och får fortsätta den här träningen med sikte på Gnesti Open i augusti!