20130602-113916.jpg
Tränar exteröruppställning med Sinna, svårt att se samtidigt som man ställer upp när man är själv! Hon tappar lite fokus och sjunker ihop när jag går runt för att fota …

Har under våren fått möjligheten att vara med på en kurs som SIF anordnar tillsammans med lokalklubbar och HNS som har som syfte att få fler unga att visa hästar på avelsbedömning. Eftersom det fanns några platser kvar fick några av oss unga ”tanter” vara med. Jag har lånat Sinna till kursen och målet var frnn början att visa henne på Wångens bedömning nu till helgen. Men omständigheter har gjort att varken hon eller jag kändes redo för det. Däremot blir det en inofficiell visning på Dille på torsdag där vi ska vara med. Härom dagen försökte jag träna på att ställa upp henne. Ett moment som vi gick igenom på kursen. Det är inte helt enkelt och kräver en hel del träning för att få dem att stå så bra som möjligt för att deras exteriör ska visas så bra som möjligt. Har en del att träna på. Sinna har en del i sin exteriör som det finns lite mer att önska om, medan andra saker är helt ok.

Ridningen går riktigt bra, har hittat lite mer tempo i gångarterna så det ska bli kul att se vad vi kan få till på torsdag. Är lite annat än att rida en sporttävling, här har man 8-10 sträckor på sig att visa hästen och det viktiga är att det är jämnt och inget strul. Börjar det strula är det bättre att visa en annan gångart bra och prova igen på det som strulade på nästa sträcka.