vikur_freyr
Vikur och Freyr får släppa loss i ridhuset.

Nu är det slut på ledighet och skidlärarjobb och skolan rivstartar igen. Vi har i dag haft besiktning av våra unghästar som vi under ca 10 veckor ska rida in. Vi har denna gång två var och det var totalt 8 ystra hästar som fick lufta sig i ridhuset. Jag kommer att rida in min egen Freyr, halvbror med Garpur men med Ljoni frá Ketillstödum som pappa. Jag kommer även att rida in Vikur som ägs av min granne, han är efter Ómur frá Feti, en hingst som bor här i Jämtland. Inte mindre än 3 av unghästarna är efter just Òmur.

Denna gång kommer det krävas lite mer av oss eftersom vi ska rida in dubbelt så många hästar under samma tid jämfört med förra unghästblocket, men det blir en bra stegring mot C-tränarprovet som jag har planerat att göra under min praktik på Bärby/Islandshästkonsult i april-maj. Då ska 4 hästar ridas in och godkännas av en examinator utsedd av SIF och inte våra lärare här på Wången.

Så det är bara att ta tag i jobbet och göra det bästa man kan! Under den här perioden fram till praktiken ska vi även göra ett projektarbete, göra vår B-instruktörsundervisningsexamination, samt göra arbeten inom pedagogik och ledarskap.

Så rastlösa lär vi inte bli :)