freyr_rundkorall

I ett helt fantastiskt vinterväder startade vi i dag inridningen av våra unghästar. Freyr har levt ett rätt lugnt liv hittills och inte behövt anstränga sig särskilt mycket tyckte det var lite konstigt att behöva springa runt. Han startade med att tvärnita vid grinden några gånger för att försöka komma ut, men fann sig snabbt när han insåg att han inte fick når för det och skötte sig mycket bra för att vara första gången. Det händer alltid mycket på Wången och det blir miljöträning direkt för dem. Utanför rundkorallen passerar travhästar med sulky, någon sätter igång skrittmaskinen eller så kommer den en bil eller lastbil. Man märker att det är mycket att ta in och de har lite svårt att hålla fokus på uppgiften.  Men det är lika bra att miljöträningen startar på en gång. Freyr visade alla gångarter i dag inklusive korsgalopp, ibland i en salig blandning, förhoppningsvis kan han börja sortera benen lite mer och hålla samma gångart en längre period bara han kommer igång och blir lite mer balanserad.

Så kul att vara i gång med detta arbete och jag längtar upp på hans rygg!