Freyr_longering

Arbetet med Freyr går framåt, vi har kommit betydligt längre än vad bilden visar. Jag har ridit honom i den stora rundkorallen, men eftersom han är lite spänd emellanåt får det ta lite mer tid att vänja sig vid ryttare på ryggen för att undvika bakslag. Han är väldigt trevlig att arbeta med och har fina gångarter. Traven är nästan svår att hänga med i ibland. Galoppen rund och fin, men känns att det kommer gå fort därute emellanåt! Han är otroligt lyhörd, stannar för minsta signal och byter gångart när jag vill. Jag har inte fått känna på så mycket tölt än, men räknar med att den kommer när vi börjar kunna rida på lite större yta. Nu har vi 4 veckor kvar att jobba på till examinationen. Det känns bra och som att vi är i fas med det mesta. Om en vekca kör vi dock handhästexaminationen, så det blir fokus på det under veckan som kommer. Har hunnit rida med Freyr som handhäst två gånger och det går bättre och bättre för varje gång.

Bild

Vikur som jag också har på inridning har fått gå fastspänd i en häst sina två första gånger som handhäst, till veckan är det dags att ta honom direkt i handen. Eftersom det ute varit klabbföre har vi ridit i ridhuset och handhästat. Grymt skönt att ha ett så stort ridhus att tillgå!