valackerwangen
Glada valacker i lösdriften på Wången.

Så var då sista perioden igång. Den 5 juni har vi avslutning och då är dessa tre år till ända! Det har gått galet snabbt och jag har lärt mig otroligt mycket och framför allt utvecklats som ryttare.

Den här sista perioden har vi en avslutande kurs i ridningen som heter Tävlingsridning där vi rider och tränar två hästar med fokus på tävling. Galet roligt! Vi läser de avslutande momenten i Didaktiken som är en förberedande kurs för A-instruktör, vi skriver (förhoppningsvis) klart våra examensarbeten och jag läser dessutom sista delen i kursen Hästens friskvård och rehabilitering.

I den sista kursen har vi ett fördjupningarbete där jag valt att fokusera på hästens hull och kopplingen till EMS och PPID. Jag har haft möjligheten att följa och provta ett antal av skolans islandshästar. Den första provtagningen gjordes i september och den andra nu under våren. Ett tydligt tecken är att de hästar som hade ett högt svar på insulinresistenstestet har med motion och bra foderstat förändrat provresultaten till det positivare. Återigen håll koll på din hästs hull! Skriver mer om detta i ett senare inlägg.

Vi ses!