IMG_0080
Krafturtävling 2016

Hösten blev inte som planerat för mig och Freyr. Planen var att starta i F2 på Krafturs hösttävling i början på september, men det blir inte alltid som man tänkt sig.

I slutet av Augusti och början på September kändes han inte riktigt som sitt vanliga jag men vi tränade på, ibland är det bara att fortsätta med det man föresatt sig och sedan släpper det. Det kan vara så många faktorer som spelar in för hur träningen fortlöper. Pälssättning, byte av foder, nya kompisar i hagen med mera kan ställa till det mer än man tror. Men droppen som fick bägaren att rinna över var en transportincident. Freyr är väldigt resvan, men tyckte att det helt enkelt blev tråkigt att stå i transporten vilket resulterade i att hans sparkar med frambenen gjorde att han fastnade på bommen. När jag fått loss grimskaftet tog han resolut och hoppade ut genom skötardörren! Med några små sår på benen fick han snällt gå in igen så vi kunde fortsätta de sista 15 milen hem.

(Ett tips! Har du en bom som går att fälla ner? Kontrollera med jämna mellanrum att du får upp sprinten! Det hade sparat oss ett hopp över bommen och genom skötardörren)

Freyr verkade till synes oskadd men några dagar senare när jag tränade för min instruktör så hon hatt han inte var helt ren, framför allt i traven, något som jag inte kunde känna från ryggen. En anledning, av många, till att regelbundet rida för samma instruktör!

Här beslutade jag mig för att kolla upp honom, för att se vad som var fel. Första instans för mig är veterinären, för att sedan gå vidare till en equiterapeut. Väl hos veterinären kunde man i longering se en viss rörelsestörning, men inget allvarligt, en noggrann genomgång med böjprovokation gav några ledtrådar, men inget som var av allvarlig art. Resultatet blev i alla fall att vi tog beslut om att ge honom en allmän behandling med kortison, samt rehabträning. Redan efter några dagar märktes en förbättring i hans rörelser. Borta var grisepassandet i hagen (inget han ägnar sig åt i större utsträckning i vanliga fall) och han började ta ut steget i skritten bättre igen. Små saker som man inte tänker på när de kommer smygande. Det här är nu tre veckor sedan och nu känns det som vi är på banan igen i träningen.

Så i morgon blir det tävlingsstart äntligen. Wångens gym 2 har en endagars tävling med blandade klasser och jag och Freyr startar i en V5, ska bli superkul! Jag kommer även att döma grenarna, travrace, passrace, flagglopp och galopprace. Tror det blir en superkul dag på Wången! :)

Förhoppningsvis blir det en positiv start för höstens och vinterns fortsatta träning med målet att starta femgång.